Fun

FACTS 2017 – Spring Edition (Overzicht)


Afgelopen weekend was Press X to Revive aanwezig in Flanders Expo voor de 28ste editie van FACTS. Net zoals vorig jaar, zijn er dit jaar 2 edities: de Spring Edition en de gewone editie. We waren al van ‘s ochtends vroeg aanwezig op de beursvloer en zijn daar maar liefst 14 uur gebleven. In dit artikel lees je hoe het ging en wat er allemaal te doen was.

We waren al vroeg present, half 10 in de ochtend om precies te zijn. We lopen door de deuren van FACTS en Lukas, mijn collega die voor de eerste keer naar dit soort evenementen ging, was meteen onder de indruk. Er was om half 10 nog maar weinig volk en daarom wilden we eerst en vooral ‘The Beast’ eens uittesten. Dit is het grootste springkasteel ter wereld, dat maar liefst 272 meter lang is. De komende zomer zal het zijn toer maken op verschillende festivals, maar eerst en vooral konden alle enthousiaste FACTS-bezoekers de mega-attractie eens uittesten.

Daarna begonnen we aan onze route doorheen de main hall. Zoals gewoonlijk stonden daar enkele honderden kraampjes waar je alles kunt kopen: games, comics, figurines, soundtracks, films, enzoverder. Ook zijn er talloze eetkraampjes waar je zowel Aziatisch eten als typisch Belgisch eten kan vinden.

We moesten tot middernacht blijven voor de after-party dus hadden we een planning opgesteld zodat we ons zeker niet zouden vervelen. Er waren zoals gewoonlijk verschillende Cosplay Parades, opgedeeld in verschillende categorieën zoals Sci-Fi, Comics & Games. Daarnaast was er ook de Cosplay Contest, waar individuen en groepen het tegen elkaar opnemen om de allerbeste act neer te zetten. Spektakel alom!

Eens het middag werd, zijn we even iets gaan eten in de perskamer zodat we erna er weer volop tegen aan konden. Er was natuurlijk ook nog de Fan Village-hal waar je makkelijk enkele uurtjes kan vertoeven. Hier testten we onder andere de HTC Vive uit, die een zeer positieve indruk naliet op Lukas. Daarna was het tijd voor wat arcade madness. Na eerst een potje Time Crisis gespeeld te hebben was het tijd om Lukas in te maken in een racing simulator. Eens we dat alles hadden voltooid, waren we alweer heel wat dichter bij de after-party.

Dit feestje begon om 9u en om half 10 zou niemand minder dan DJ Hodor (Game of Thrones) aan zijn set beginnen. De deuren gingen open en eerst werd nog even een pop-up optreden gehouden voor E.T. in concert, dat in september naar Brussel komt. Daarna begon de eerste DJ aan zijn set en om 10u kwam DJ Hodor al het podium op gewandeld, waardoor iedereen onmiddellijk naar voren kwam. Jammer genoeg kwamen er heel wat reacties van mensen die de muziek te mainstream vonden. “Het heeft niet echt iets met FACTS te maken”. Toch kon dat alles het feestje niet stoppen en was er heel wat ambiance. Daarnaast was het ook fantastisch om DJ Hodor van zo dichtbij even aan het werk te zien.

De organisatie dit jaar was alweer zeer goed en het was een prachteditie. Veel volk en de lente editie heeft als voordeel dat er toch net iets meer ademruimte is dan op de editie in oktober. Wij hebben ons alvast zeer goed geamuseerd op FACTS. Hieronder kan je onze vlog bekijken. Daarin zie je ons verslag van op de beursvloer en kan je ons o.a. ‘The Beast’ zien uitproberen.

Klik hier om alle foto’s van FACTS te bekijken.
Klik hier om alle foto’s van de After-Party te bekijken.


2 Comments on FACTS 2017 – Spring Edition (Overzicht)

Leave a Comment