Horizon Zero Dawn Nieuws

Horizon Zero Dawn grote winnaar Dutch Game Awards


Horizon Zero Dawn grote winnaar bij Dutch Game Awards

Horizon Zero Dawn valt opnieuw in de prijzen. Won Horizon Zero Dawn goed een week geleden nog een Gouden Kalf in de categorie ‘Beste Interactive’ bij de Nederlandse Film Oscars, gisteren, 6 november werden bij de Dutch Game Awards maar liefst vijf prijzen binnengehaald voor beste geluid, technologische ontwikkeling en visuele stijl. Daarnaast werd Horizon Zero Dawn benoemd tot de beste ‘core entertainment game’ van het jaar en ontving het spel de publieksprijs.

De Dutch Game Awards zijn jaarlijkse industrieprijzen, waarbij in Nederland ontwikkelde games in de spotlights worden gezet.

Horizon Zero Dawn is een sandbox game ontwikkeld door het Amsterdamse Guerrilla Games. Spelers kruipen in de huid van de jager Aloy, die moet zien te overleven in een wereld gevuld met robot dinosauriërs.

Horizon Zero Dawn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“De beeldjes zijn wel kleiner dan vorig jaar”, grapte art director Jan-Bart van Beek voordat de prijzen werden uitgereikt. Toen hij de prijs voor beste visuele stijl ontving, zei de ontwerper “blij te zijn dat mensen robotdino’s leuker vinden dan ruimtenazi’s.” Daarmee refereerde hij aan de Killzone-games die de studio eerder uitbracht.

Bron nu.nl: Winnaar Dutch Game Awards

Lees ook de review van deze game op onze eigen PXtR blog: review Horizon: Zero Dawn


1 Comment on Horizon Zero Dawn grote winnaar Dutch Game Awards

Leave a Comment