Alles dubbel Columns

Ik zie alles dubbel


Ik zie alles dubbel

“Dan wordt het tijd beste Sora, dat je de fles eens een keer laat staan,” hoor ik u al denken. Niets is minder waar gewaardeerde lezer. Ik kan en wil niet beweren dat ik een geheelonthouder ben, in het Engels teetotaller /tiˈtoʊt lər. Misschien wel het mooiste Engelse woord dat ik ken.

Nee lieve lezer, ik drink heel erg weinig alcohol, vier biertjes per jaar lijkt me niet bovenmatig veel, toch? En de meeste wijn die ik gebruik gaat in marinades en sauzen.

Gewaardeerde lezer, ik durf te wedden dat u ook meer dan eens dubbel ziet, wat heet, u ziet dagelijks dubbel. Het dubbel dat ik bedoel zit hem in dubbel dubbel, of zo u wilt in van voor.

Vaak, maar niet alleen, in combinatie met ‘sale’, ‘actie’, ‘aanbieding’ en noem maar op. Je kunt geen folder, flyer, advertentie meer oppakken of genoemde onzin staart je bij elke prijs weer aan.

Alles dubbel

Bestaan er geen eenvoudige prijzen meer? Wil de mens dan gewoon continu verneukt worden? Waarom kan iets niet gewoon iets kosten?

Hoeveel goedkoper kan een product al worden door slechts minder drukinkt en kleinere prijsstickers te gebruiken?

 

Oké, dat men u tijdens een uitverkoop, waarom het Engelse ‘sale’, graag wil wijsmaken dat iets voor een lagere prijs de winkel mag verlaten kan ik me nog goed indenken. Dat we het hele f*cking jaar door steeds weer opnieuw geconfronteerd worden met dubbel dubbel vind ik van de zotte. Alsof we achterlijk verstandelijk minder begaafd zijn. Alsof we continu belazerd voor de gek gehouden willen worden!

Alles dubbel

Inmiddels heeft u, lieve lezer, al wel begrepen dat ik niet erg blij ben met de situatie. Vooral zodra ik merk dat een voorwerp al het hele jaar door al een van x voor y bedrag heeft gekost. Of indien een supermarkt spruitjes of peentjes of noem maar op van nu voor aanbiedt. Prijzen waarbij het gaat om dagprijzen die feitelijk bepaald worden op een veiling.

 

Blijkbaar heeft het wel succes anders zouden de verkopers het niet doen, vermoed ik. Je kunt namelijk geen krantje of reclameblaadje meer inzien of je wordt er mee geconfronteerd. Het ziet er blijkbaar aantrekkelijker uit, zelfs met games gaat het al zo en stimuleert het ons koopgedrag. Ergens zal er wel in ons onderbewustzijn een snaar worden geraakt, ook bij mij anders was me dit nooit opgevallen. Net als alle andere Belgen en Nederlanders schuw ik een voordeeltje niet en laat ik me ook onbewust verleiden.

 

Met andere woorden, we besodemieteren onszelf.

 

Groetjes,

Alles dubbel

Wil je meer weten over marketingtechnieken? G-Tail marketing


4 Comments on Ik zie alles dubbel

 1. Sanity penguin

  Welkom in Absurdistan 😀
  Ik heb ooit eens een lokale electrozaak een maand voor de solden bezocht en bewust prijzen genoteerd. Tijdens de soldenperiode werden de producten aan dezelfde prijs verkocht maar stond er wel een doorstreepte prijs die hoger was. Beduveling ten top…

  • Sora_Lizard

   Ik heb het gevoel dat mensen gewoonweg bedrogen willen worden. Nu weer zie ik overal Kerstspullen aangeboden worden, dingen die het hele jaar door verder niet te koop zijn, maar nu wel ‘van voor’ prijzen. Idioot . . .

   • Sanity penguin

    Van die speciale periodes zijn inderdaad ‘hot’ voor dit soort dingen. Beste dat je eigenlijk kan doen is de week na zo’n periode wat gaan inkopen voor volgend jaar. Dan kan je pas echt goeie deals aan de haak slaan 😀

 2. met0t0

  Het is inderdaad soms nogal moeilijk om een ‘normale’ of ‘alledaagse’ prijs van dingen te weten, dus ja, sowieso dat ge geregeld bedrogen wordt. Met games hebben we gelukkig nog een redelijk goed besef van wat de normale prijzen zijn :p

Leave a Comment