PS plus Nieuws

Metal Gear Solid V en Amnesia: Collection bij PS Plus


De PS Plus games van oktober zijn bekend gemaakt! Er is voor elk wat wils en velen zullen het idee hebben aan hun trekken te komen. Wat vinden jullie ervan? Teleurgesteld dat de geruchten (Resident Evil 0 HD of RE Revelations 2) niet waar zijn, of juist opgelucht? Laat het ons weten in de comments of in het PS Plus topic op ons forum!

Metal Gear Solid V

De mensen die al tijden om AAA-titels te ontvangen komen deze maand zeker aan hun trekken met Metal Gear Solid V: The Phantom Pain (MGS V:TPP). Dit magnum opus van Hideo Kojima wordt alom geroemd om haar kwaliteit. Waar voor de release nog kleine relletjes uitbraken omtrent het vervangen van de legendarische David Haytor door Kiefer ‘Jack Bauer’ Sutherland, had men het na de release hier amper nog over. MGS V: TPP is van ontegenzeggelijk hoge kwaliteit en de laatste Metal Gear van Kojima-san himself. Uiteraard: het is misschien niet de nieuwste game meer, maar een game met een metacritic score van maar liefst 93% is volgens mij altijd goed.

Om een goed beeld van de kwaliteit van de game te geven, dachten we deze inhoudelijk sterke easter egg toe te voegen:

Playstation 4

Naast MGS V: TPP is er voor de bezitters van een PS4 nog het nodige te spelen komende maand.  Voor PS VR bezitters blijft RIGS: Mechanised Combat League de komende tijd beschikbaar. Daarnaast zal ook de gimmick That’s You (Playlink) beschikbaar blijven. Als tweede maandelijkse hoofdgame zal Amnesia: Collection te spelen zijn. Of eigenlijk: als tweede, derde en vierde hoofdgame. Dit betreft namelijk een ‘definitive’ uitgave van de drie Amnesia games voor PS3: Amnesia: The Dark Descent, Amnesia: A Machine for Pigs en Amnesia: Justine. Elk van deze games heeft een eigen hoofdpersonage en een op zichzelf staan verhaal. Alhoewel dit adventures zijn met een rustig tempo en de nodige puzzels, zijn deze games niet voor mensen die in alle rust een gezellige game op willen starten: de games lopen namelijk over van de sfeer: horror-achtige sfeer wel te verstaan…

Tot slot zijn beide PS Vita games ook speelbaar op PS4!

PS Vita

Als eerste in de rij hebben we Hue. Deze game is over het algemeen goed onthaald en een van de betere indie titels. Het is een puzzel platformer waarin het je taak is om de grijze wereld om je heen kleur te geven. Precies: juist datgene wat ik altijd doe… 😉 Het is niet de meest omvangrijke game, maar maakt dit ruimschoots goed met de kwaliteit die het levert.

Daarnaast zal ook Sky Force Anniversary te downloaden zijn voor PS Vita en/of PS4. Zoals de naam misschien al een beetje doet vermoeden betreft dit een heruitgave van de originele Sky Force, in verband met haar tiende ‘anniversary’. Sky Force is een klassieke verticale shmup. Ben je zo’n oude zeiksnor die vindt dat vroeger alles beter was? Dan zal dit dé game voor jou zijn!

Playstation 3

Voor de mensen die hun geliefde PS3 nog wel eens aanslingeren is er onder andere Monster Jam Battlegrounds. Speel dit gewoon maar niet, tenzij je echt een hele grote voorliefde voor monster trucks hebt… De kwaliteit van de game is simpelweg ondermaats: van graphics tot geluid tot presentatie en gameplay. Wees gewaarschuwd! De game zelf is overigens erg simpel van opzet: je rijdt in een monster truck van punt A naar punt B en hebt hierbij de keuze uit een twintigtal verschillende monster trucks die zo goed als hetzelfde rijden.

Last but not least (want dat is Monster Jam Battlegrounds al) is er Hustle Kings. Dit moet wel echt alleen maar voor PS3 bezitters zijn daar (een deel van?) de game gratis te spelen is voor PS4. Binnen het genre is dit echter wel het beste wat je kunt krijgen, dus wat dat betreft moeten we hier niet moeilijk over doen. Toch? Voor zij die het niet weten: Hustle Kings is een poolgame. Haal je keu dus maar onder het stof vandaan en zet ‘m vervolgens terug waar die stond, aangezien je geen keu nodig hebt bij het spelen van een game, baklap!

Veel plezier met de ‘gratis’ games van PS Plus komende week!

Bron: PS EU Blog


6 Comments on Metal Gear Solid V en Amnesia: Collection bij PS Plus

  1. Sanity penguin

    Inhoudelijk sterk weergegeven beste Paveman!
    Ergens had ik wel liever gehad dat de geruchten rond RE waar waren geweest, maar kom; met deze ben ik ook tevreden 😀

Leave a Comment