Microsoft wil EA overnemen Nieuws

Microsoft wil mogelijk EA overnemen


Opmerkelijk nieuws vanaf de andere kant van de oceaan. Microsoft overweegt mogelijk om EA over te nemen. Dit bericht komt van Polygon die zegt dat de bron iemand is die dicht bij Microsoft staat. Mocht dit gerucht waar zijn, dan zou het direct een van de grootste overnames in de game-industrie ooit worden.

Microsoft zou namelijk meer dan 130 miljard dollar te besteden hebben en de huidige waarde van EA ligt op dit moment op 35 miljard dollar. Een behoorlijk bedrag voor een bedrijf dat de laatste tijd niet zo geweldig mooi in het nieuws was. EA kwam namelijk behoorlijk in opspraak door de lootboxes in Star Wars Battlefront 2. Vanwege de massale kritiek die de game kreeg over deze lootboxes, werden deze dan ook voorlopig uitgeschakeld.

De reden dat Microsoft EA zou willen overnemen is om hun portfolio aan games uit te breiden. Het is geen geheim dat Sony het qua exclusives veel beter doet dan Microsoft. Het is al jaren een teer punt waar Microsoft eigenlijk weinig aan heeft gedaan. Nu is blijkbaar de tijd aangekomen dat Microsoft haar eigen console, de Xbox One, beter wil bedelen. EA is daarvoor een geschikte kandidaat, want het bedrijf heeft talloze titels in huis zoals FIFA, Dragon Age, Battlefield, Need for Speed en nog veel meer. Het is echter de vraag of Microsoft echt EA gaat overnemen. De zakken van Microsoft mogen dan misschien diep zijn, maar 35 miljard + andere kosten is een behoorlijk bedrag. Ook zou Microsoft plannen hebben om Valve en PUBG over te nemen. Het moge dus duidelijk zijn: Microsoft is wel iets van plan.

Bron: Polygon

 


5 Comments on Microsoft wil mogelijk EA overnemen

 1. Sora_Lizard

  Omdat de meeste games van EA al multiplatform zijnn en EA mede daarom zo groot heeft kunnen worden, verwacht ik niet dat MS hiermee het aantal exclusives kan uitbreiden. 🙂
  Toch hoop ik niet dat EA binnenkort naar het pijpen van MS zal moeten dansen.

  • billie91

   Als de aandeelhouders van EA met een (mogelijk) bod akkoord gaan, dan is het zover. Het gaat dan puur om de dollars, niet om het bedrijf zelf. Ik reken zelf niet dat het zover komt dat EA wordt overgenomen. Het lijkt mij voor MS te ver gegrepen. MS kan beter naar kleinere studio’s kijken en daar wellicht wat kopen. Dan kunnen ze goed hun eigen portfolio aan studios opbouwen.

 2. met0t0

  Misschien kan Microsoft nog wat leren van EA en lootboxes toevoegen aan Word. Blijven betalen tot je hopelijk eindelijk eens een lootbox hebt om een titel te kunnen toevoegen of om tekst vetgedrukt te zetten 😛
  Meer serieus: ik ben benieuwd wat dit zou geven… Ik denk ook niet dat het snel zal gebeuren.

 3. paveman

  Ik denk dat FIFA14 de laatste game is geweest die ik heb gekocht uit de stal van EA. Ik zou er niet veel om missen dus.
  Als MS veel geld voor EA zou betalen zou het commercieel gezien erg dom zijn om de FIFA’s, Battlefields etc. niet multiplatform uit te brengen. Alhoewel MS er in het verleden niet voor heeft terug gedeinsd om grof geld te betalen voor simpelweg het laten zien van spierballen.
  Qua sfeer van bedrijf vind ik ze wel weer bij elkaar passen. Ik ben erg benieuwd hoe dit zich vordert….

Leave a Comment