Ni No Kuni II Nieuws, Previews

Nieuwe trailer Ni No Kuni II: Revenant Kingdom


Op Playstation Experience 2016, dat afgelopen weekend plaatsvond, is een nieuwe trailer van de langverwachte JRPG Ni No Kuni II: Revenant Kingdom vrijgegeven.

Waardig vervolg

De game is duidelijk genoeg een verv

olg op het fantastische Ni No Kuni: Wrath of the White Witch uit 2013. Deze game werd vooral geroemd om de prachtige stijl die ontwikkelaar Level-5 in samenwerking met ‘het Japanse Disney’ Studio Ghibli tot stand is gekomen. Liefhebbers van de eerste game waren nog niet direct enthousiast bij de aankondiging op de PlayStation Experience vorig jaar, omdat inmiddels al duidelijk was dat Studio Ghibli bij deel 2 niet betrokken zal zijn.

De uitgegeven trailer was dan ook erg welkom vo

or de genoemde fans, zodat ze zelf kunnen beoordelen de stijl van dit deel hetzelfde niveau kan gaan halen. Gezien de eerste reacties en de kwaliteit die de trailer – hoe kort ook – haalt, kan de hype-trein wat mij betreft gestart worden. Het ziet er namelijk fantastisch uit!

Level-5

Voor de cultuurbarbaren die de eerste Ni No Kuni nog niet gespeeld hebben: ga je eerst schamen en lees dan pas verder! Ni No Kuni is ontwikkeld door Level-5, vooral bekend van de Dragon Quest reeks. Het is een typische JRPG, welke deels turn-based/deels actiegericht is. De sprookjesachtige, handgetekende omgevingen en het verhaal dat op zich ook nog eens aan een sprookje deed denken waren zaken waardoor menig liefhebber diep in de wereld van Oliver en zijn vriendjes (nee, niet Ovide en zijn vriendjes, voor de kenners/oudjes onder ons) werd getrokken.

 

 

Vernieuwing

Hoewel er dus nog maar een heel klein tipje van de sluier is opgelicht, ademt de hele trailer sfeer. Sfeer die de liefhebbers van Ni No Kuni zeker zal aanspreken. Buiten dit allerbelangrijkste punt dat overeind is gebleven, heeft Level-5 niet stil gezeten. Zo wordt in ieder geval al duidelijk dat het battle-systeem is aangepakt/vernieuwd. Daarnaast betreft het niet een simpel vervolg, maar een volledig nieuw avontuur waarin je in de huid van Evan Pettiwhisker Tildrum zult kruipen om hem te helpen zijn koninkrijk terug te claimen!

Ni No Kuni II: Revenant Kingdom verschijnt in 2017, exclusief op de PS4.

 

Bron: PS Blog, Wikipedia

 


2 Comments on Nieuwe trailer Ni No Kuni II: Revenant Kingdom

Leave a Comment