Nieuws

PS4 verkopen naderen die van de PS3


De PlayStation 4 is op dit moment de populairste console op de markt. Dit valt ook terug te zien in de verkopen. De console is op dit moment pakweg 76,5 miljoen keer verscheept. Een prima succes voor Sony. Zeker wanneer je bedenkt dat de console dit in ongeveer 4 jaar heeft gedaan. De PS3 had er voor hetzelfde aantal ruim 7 jaar nodig. De PS3 is uiteindelijk ongeveer 87 miljoen consoles verkocht.

Toch is de verwachting dat Sony nog veel meer consoles gaat verkopen. We zijn immers pas in 2018 en voor dit jaar zijn weer vele games weer in aantocht, waaronder exclusives zoals God of War, The Last of Us Part II, Red Dead Redemption 2, Days Gone en nog veel meer. De 80 miljoen is dus voor Sony in zicht. De reden dat Sony het zo goed doet op het moment is vooral te danken aan de voornaamste concurrent, Microsoft. Toen deze haar console, de Xbox One, presenteerde was er eigenlijk alleen maar controverse. Sony deed het anders en mikte vooral de gamers en de games. Een strategie die goed heeft uitgepakt, want Sony is op dit moment de koploper met op ruime achterstand de Xbox One die op 36,5 miljoen verkochte consoles zit.

Bron: PSX-Sense


5 Comments on PS4 verkopen naderen die van de PS3

 1. paveman

  Altijd goed om te zien dat de PS het zo goed doet, al vind ik het een erg slecht teken dat de voornaamste concurrent zo ver achter ligt. Ik vind nu al dat Sony zich op sommige gebieden erg laks, bijna arrogant gedraagt. Dat vind ik erg jammer.
  Ik ben benieuwd of ze het enorme succes van de PS2 zullen kunnen evenaren.

  • billie91

   Daar benoem je wel iets wat mij ook wel eens bekruipt. Sony heeft er nogal een handje van om behoorlijk arrogant te worden wanneer ze een mooie voorsprong hebben. Je zag het destijds met de aankondiging van de PS3, en toen kregen ze eigenlijk een draai om de oren van MS qua verkopen van hun console. Het is maar goed ook dat er concurrentie is op deze markt. Het houdt de rest scherp en (hopelijk) nuchter.

 2. met0t0

  Mooie cijfers 🙂 Ik ben nu benieuwd naar de toekomst, of ze het succes zullen kunnen aanhouden. De Xbox One X is technisch beter dan de PS4 Pro, maar dat lijkt nog niet zoveel uit te maken qua verkoop.

Leave a Comment