Resident Evil VII Previews

Resident Evil VII: The Beginning Hour – preview


Op het E3 van 2016 werd, zoals vele fans hadden gehoopt, de nieuwe Resident Evil aangekondigd. En alles werd nog beter wanneer bekend werd gemaakt dat er onmiddelijk een demo beschikbaar was in de PlayStation Store. Enkele weken terug konden jullie bij ons nog een artikel terug vinden waarin te lezen was dat de demo een enorm succes is. Hij is al ruim 2 miljoen keer gedownload.

Nu dus eindelijk tijd voor Press X to Revive om te testen of de hype terecht is. Toen de demo werd aangekondigd deed het niet alleen mij, maar ook een heleboel andere gamers denken aan de Silent Hills Playable Teaser die enkele maanden terug offline is gehaald. Ik vermoed dat die demo ook wel een inspiratiebron zal geweest zijn, toch zijn er enkele duidelijke verschillen.

Je wordt wakker in een verlaten – daar lijkt het toch op – huis. Het enige wat je voor je ziet is een oude beeldbuis tv die storing vertoont. De puzzel vond ik relatief simpel, dus deze wil ik alvast nog niet voor jullie spoilen. De bedoeling is dat je de sleutel vindt om het huis te verlaten. Ook al was het huis behoorlijk eng ingericht, en gebeurden er toch wel enkel paranormale dingen, was ik toch niet echt ‘bang’. In Silent Hills ben ik toch wel enkele keren geschrokken, terwijl ik in deze demo enkel op de laatste seconden een jump scare had. Voorlopig is er nog behoorlijk weinig nieuws over RE7. Het lijkt er op dat de game zich volledig in het first-person perspectief zal afspelen. Ook weten we al dat het personage waar we nu mee aan de slag konden niet aan bod zal komen in het uiteindelijke product. Voorlopig is het dus nog gissen en missen waar de ontwikkelaars precies heen willen.

De demo laat veel vraagtekens achter. Aangezien we in de game met een ander personage aan de slag gaan, lijkt het er niet op dat we snel antwoorden zullen krijgen. Waarschijnlijk was het dus gewoon een voorproefje van wat nog komen moet. Ik zie potentieel in de game, maar je kan het niet vergelijken met de vorige 2 games. Deze game is leuk om te spelen met de gordijnen dicht, en liefst nog iemand anders die naast je zit. Een typische horrorgame dus. Resident Evil VII lijkt dus niet op zijn voorgangers, maar of dat nu goed of slecht nieuws is valt nog te betwijfelen. RE5 en RE6 werden beiden slecht ontvangen door de critics, laat ons hopen dat daar nu verandering in komt.

Resident Evil VII is voorlopig nog behoorlijk mysterieus. Waar de devs met de serie heen willen is nog niet helemaal duidelijk, maar we krijgen ongetwijfeld binnenkort meer info. Het lijkt er alvast op dat het een compleet andere game zal worden dan we gewoon zijn van de RE-franchise. Wie zin heeft om even van het horrorgenre te proeven, is er zeker niet aan voor de moeite om deze te downloaden. Jammer genoeg ben je er al na een goede 15 minuten door. Misschien wat kort voor een demo, maar zie het als een voorsmaakje.

Hebben jullie de demo al gespeeld? Wat vonden jullie er van? Laat het zeker weten in de reacties!


2 Comments on Resident Evil VII: The Beginning Hour – preview

  1. Captain Witwicky

    Ik ga hem ergens deze week voor de eerste keer spelen, maar de devs weten waar ze naartoe willen, het is alleen nog niet duidelijk genoeg voor ons. First person was al snel iets wat ze wouden, maar je kan ook niet alles vertellen in een demo, dus veel gekende zaken in een nieuw jasje gaan we ook zien, zoals item management. Op de officiële blog van Capcom was er een interview te lezen hierover: http://www.capcom-unity.com/timturi/blog/2016/06/24/resident-evil-7-developers-discuss-the-new-evolution-of-horror

  2. Colossus

    Vond de demo best scary, maar is niet helemaal mijn ding. Ik kreeg zwaar de indruk dat de makers P.T. na wouden maken? Maar ik vind P.T. beter.

Leave a Comment